Het Gantry Framework

Snel en efficiënt CMS-thema's ontwikkelen

 

Voor de lay-out van websites maakt DijkstraDigital gebruik van het thema framework Gantry.
Het biedt veel mogelijkheden om efficiënt een website op te maken en is eenvoudig te hanteren voor de eind-gebruiker.

Gantry 5 is de nieuwste generatie van een krachtig, flexibel open source-themaframework dat momenteel beschikbaar is voor de CMSsen Joomla, WordPress en Grav.

Een van de belangrijkste doelen achter de ontwikkeling van Gantry 5 was om het voor niet-ontwikkelaars gemakkelijker te maken om veel meer gedaan te krijgen zonder ooit een enkele code-editor te hoeven openen of bestanden direct te hoeven wijzigen.

Gantry 5 is vanaf het begin gemaakt om het leven van zowel de ontwikkelaar als de gebruiker gemakkelijker te maken. Thema's gemaakt met Gantry 5 delen een consistente gebruikerservaring, waardoor de leercurve voor beide partijen wordt verkort. Dus of u nu één of vijftig sites beheert, het proces voor het beheren van uw thema is hetzelfde, ongeacht hoeveel verschillende thema's u gebruikt.

In het bijzonder ligt de nadruk op het gebruik van een grafische gebruikers omgeving (GUI) om uw site te ontwerpen in plaats van alles met de hand te moeten coderen. Veel opties kunnen worden gewijzigd in het beheergedeelte van het Template Framework en voor de meer avontuurlijke of webontwikkelaars onder u is er veel ruimte om de stijl en andere dingen te wijzigen, omdat Gantry is gebaseerd op een tekstbestandconfiguratie (YAML) en het bewerken van deze tekstbestanden is eenvoudig.

Gantry 5 heeft drag-and-drop-functionaliteit waarmee u de lay-out van uw site in enkele seconden drastisch kunt wijzigen zonder ooit uw toetsenbord te hoeven aanraken.

De website van Gantry

De ontwikkelsite van Gantry op GitHub

 

 In dit filmpje ziet u een beknopte demonstratie van de mogelijkheden

Er wordt getoond hoe je in de administratie van een CMS de lay-out maakt en aanpast evenals de kleurstelling.

De speelduur is 1 minuut en 44 sec.