Het CMS Joomla

Een veelzijdig en degelijk systeem

 

Sinds 2008 gebruikt DijkstraDigital het CMS Joomla voor de bouw van websites.
Er zijn wereldwijd veel verschillende CMS-systemen met elk hun sterke en minder sterke kanten.
Waarom wij hebben gekozen voor Joomla leest u hieronder.


Wat is Joomla?

Joomla is een open source platform waarop websites en applicaties kunnen worden gemaakt. Het is een contentmanagementsysteem (CMS) dat uw site verbindt met een MySQLi-, MySQL- of PostgreSQL-database om het contentbeheer en de levering eenvoudiger te maken voor zowel de sitebeheerder als de bezoeker.

Joomla's primaire focus ligt sinds de eerste release in 2005 op bruikbaarheid en uitbreidbaarheid. Het is daarom dat het project talloze prijzen heeft ontvangen, waaronder drie keer de PAKKT Open Source Content Management System Award.

Joomla is een volledig gratis open source-oplossing die beschikbaar is voor iedereen die dynamische en robuuste sites wil bouwen voor verschillende doeleinden. Joomla is gebruikt door enkele van de meest herkenbare merken van het web, waaronder Harvard, iHop en MTV. Het is in staat om taken uit te voeren variërend van zakelijke websites en blogs tot sociale netwerken en e-commerce.

Joomla wordt ondersteund door een grote en actieve ontwikkelaarsgemeenschap. Met duizenden unieke en nuttige extensies en sjablonen die beschikbaar zijn, is het momenteel een van de grootste beschikbare platforms voor het bouwen van één site. Het is deze ongelooflijke inspanning van de gemeenschap die Joomla een geweldige keuze maakt voor ontwikkelaars die op zoek zijn naar één enkel platform waarmee ze actieve ondersteuning van hun collega's kunnen krijgen.

Het is belangrijk om Joomla niet te zien als een beperkt platform waarop een specifiek type site is gebouwd, maar als een robuuste set tools die het mogelijk maakt om bezoekers op verschillende manieren aan gegevens te koppelen. Joomla's uitgebreide reeks geïntegreerde technologieën stelt sitemanagers en ontwikkelaars in staat om ver buiten de grenzen van een eenvoudige website te innoveren.

U kunt meer te weten komen over Joomla door naar deze Joomla Startpagina te gaan.

Waarom Joomla gebruiken?

Joomla heeft een aantal voordelen ten opzichte van veel van zijn concurrenten. Behalve dat het een volledig uitgerust CMS is, is het relatief snel in te stellen en niet duur.

Joomla is helemaal gratis. 100% gratis te gebruiken, ongeacht uw implementatie. Dit is gedeeltelijk te danken aan de niet-bedrijfswortels en de door vrijwilligers aangestuurde ondersteuningsstructuur. Er zijn weinig rekeningen die het Joomla-project moet betalen om het draaiende te houden, en iedereen die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling doet dit uit een passie om iets te creëren dat echt voldoet aan de behoeften van zowel grote als kleine sites.

Joomla is open source en dat betekent dat er geen verrassingen opduiken als je eenmaal met je site bent begonnen. Elk onderdeel van het Joomla-platform staat open voor u om te inspecteren en zelfs aan te passen aan de individuele behoeften van uw site. Joomla's uitgebreide ontwikkelingsgemeenschap van derden heeft duizenden plug-ins, extensies, sjablonen en andere opties gemaakt om u in staat te stellen het meeste uit uw site te halen zonder dat u een expert in webontwikkeling hoeft te zijn.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom zoveel mensen bijdragen aan Joomla alleen om het gratis beschikbaar te maken voor het publiek. Het antwoord is, simpel gezegd, dat er een aantal bedrijven zijn die gebaseerd zijn op het principe van het leveren van premium software en diensten die werken met de Joomla-omgeving. Deze bedrijven en individuen brengen hun dagen door met het werken met klanten om hen te helpen hun ambitieuze websiteconcepten te realiseren. 's Nachts worden ze vaak gevonden om bij te dragen aan het grotere Joomla-project om het platform nog beter te maken.

RocketTheme biedt bijvoorbeeld een aantal handige en vrij beschikbare sjablonen en extensies voor Joomla, terwijl het premium sjablonen en applicaties maakt voor iedereen die zijn site een tandje hoger wil zetten.

Wie gebruikt Joomla?

Joomla is handig voor een breed scala aan verschillende soorten sites en stijlen. Het is niet alleen het grootste websoftwareplatform voor overheidsorganisaties over de hele wereld, het wordt ook intensief gebruikt voor onderwijs, media, bedrijven, e-commerce en zelfs persoonlijke websites en blogs. Het is extreem veelzijdig.

Een van de belangrijkste sterke punten is de bruikbaarheid. Of je nu een student bent die net is begonnen met webdesign of een gepensioneerde die wil leren hoe je een website maakt, Joomla kan een uitstekende keuze voor je zijn. U hoeft echt niets te weten over programmeren of webontwikkeling om een ​​site op te zetten en aan te passen, hoewel u gebruik kunt maken van de open codebase om iets geheel origineels en unieks te creëren. Wilt u een aangepaste module voor uw site maken die geen enkele andere site op internet heeft? Dit kan met Joomla.

Flexibiliteit Joomla is makkelijk aan...

Flexibiliteit

Joomla is makkelijk aan te passen

 • Meer dan 6.500 gecontroleerde extensies en kwaliteits templates.
 • Documentatie & video training gratis beschikbaar.
 • Layout & Overrides systeem en ingebouwde uitbreidbare functies.
 • Makkelijk om goede kwaliteits-integratoren en -ontwikkelaars te vinden.
Open Source Joomla is dus beschikbaar...

Open Source

Joomla is dus beschikbaar voor toetsing

 • De broncode is toegankelijk, bugs zijn snel te vinden.
 • W.s. een hogere kwaliteit code met de ogen van de wereld erop.
 • Makkelijk voor ontwikkelaars om benodigde functionaliteit toe te voegen.
 • Lagere kosten want meer ontwikkelaars beschikbaar.
Voor SEO geoptimaliseerd Vergroot je...

Voor SEO geoptimaliseerd

Vergroot je kans op een top plaats

 • Goede SEO-optimalisatie is cruciaal voor indexatie door zoekmachines
 • Autoriteit; essentieel hoe betrouwbaar je site is.
 • Focus op SEO geeft een betere gebruikerservaring van je site.
 • Dit leidt tot groei van je publiek.
Veiligheid Joomla is een veilig en...

Veiligheid

Joomla is een veilig en robuust systeem

 • Met de focus op veiligheid, helpt Joomla jouw merk beschermen.
 • Goede beveiliging houdt jouw gegevens veilig.
 • Een sterk en betrouwbaar CMS voorkomt kosten bij een gegevenslek
Meertalige inhoud Met Joomla heb je...

Meertalige inhoud

Met Joomla heb je een CMS dat uit de doos meertalig is.

 • Geen extra extensies of kosten nodig om extra talen toe te voegen.
 • Maak taalspecifieke pagina's en voldoe aan gewenste culturele verschillen.
 • Spreek via Joomla tot de wereld.
Groeiend systeem Joomla groeit met je...

Groeiend systeem

Joomla groeit met je mee

 • Met Joomla heb je de ruimte die je nodig hebt om te groeien.
 • Meertaligheid standaard mogelijk.
 • Een steeds groeiende lijst met extensies en templates waarborgt de behoeften van je klanten.
 • Door een grote ontwikkelaarsbasis makkelijk aangepaste software te ontwikkelen.

 

 In dit filmpje zie je een engelstalige instructie voor Joomla 4/5 beginners.

Er wordt getoond hoe je eerst een site maakt op de computer. Vervolgens wordt deze site naar de webruimte verplaatst. Wanneer je al webruimte hebt kan je de website ook direct op het internet bouwen.

De speelduur is 1 uur en 43 minuten.

Wil je meer weten over Joomla dan is veel informatie op internet te vinden. Een goede plek om te beginnen is de Joomla-Startpagina.

Controle paneel

Artikel beheer

Artikel toevoegen

Media beheer

Algemene instellingen

Systeem