Genealogie software

Gratis software zowel beperkt als onbeperkt

 

Alle hieronder getoonde software is gratis en de download komt rechtsstreeks van de site van de leverancier.
DijkstraDigital heeft geen enkele commerciële band met de softwaremakers.

Gramps - Genealogie voor de desktop

GrampsOnderzoek, organiseer en deel uw stamboom met Gramps.
Gramps is een gratis softwareproject en community. We streven ernaar een genealogieprogramma te produceren dat zowel intuïtief is voor hobbyisten als compleet is voor professionele genealogen. Het is een gemeenschapsproject, gecreëerd, ontwikkeld en bestuurd door genealogen.

My Family Tree - Genealogie voor de desktop

my family treeMy Family Tree is een freeware programma om een stamboom van uw familieleden te maken. Met behulp van dit pakket kunt u grafieken van familierelaties maken die vergelijkbaar zijn met de samenstelling van een boom. Het is een lichtgewicht software. Met My Family Tree kun je eenvoudig een complexe en eenvoudige stamboom maken. Er is geen beperking op het aantal leden dat u aan een stamboom kunt toevoegen.

Aldfaer - Genealogie voor de desktop

aldfaerAldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows-programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens. Op één overzichtelijk scherm staan de belangrijkste gegevens van de persoon, inclusief de ouders, huwelijken, kinderen, broers en zusters, notities, leeftijd bij belangrijke familiegebeurtenissen en foto's. Naast het pakket voor Windows vind je op de site nog invoegtoepassingen en hulpprogramma's.

 

Webtrees - Online stamboom

webtreesWebtrees is de toonaangevende online genealogische applicatie voor samenwerking. Het is open source software en dus geheel gratis! Het enige dat u nodig hebt om het te gebruiken is een website waarop PHP en MySQL zijn geïnstalleerd. Het werkt met standaard GEDCOM-bestanden en is daarom compatibel met elke belangrijke desktopapplicatie; het is efficiënt en effectief zijn door de juiste combinatie van tools van derden, ontwerptechnieken en open standaarden te gebruiken.De stamboom op deze website werd hiermee gemaakt. Hier download je de gezipte bestanden en mappen welke u op uw webserver uitpakt.

WikiTree - Online stamboom

wikitreeDe WikiTree-community beheert deze gratis online stamboom. De site is 100% gratis. Er zijn geen premium lidmaatschappen. Alle inhoud wordt bijgedragen door de gebruikers en u kunt auteursrechten behouden. U kunt de profielen ook privé houden of zelfs helemaal verbergen. Naarmate je teruggaat in de tijd, werken de profielen meer samen. Fusies worden individueel gedaan en profielbeheerders aan beide kanten moeten hiermee instemmen, maar u wordt verondersteld dubbele exemplaren samen te voegen. De community gebruikt een Ere Code om de zaken op orde te houden. WikiTree is gestart in 2008 en groeit gestaag. Het wordt nu alom gerespecteerd in genealogische kringen en heeft duizenden actieve bijdragers.