Kantoor software

Deze 3 uitstekende gratis programma's
doen beslist niet onder voor betaalde

 

Alle hieronder getoonde software is gratis en de download komt rechtsstreeks van de site van de leverancier.
DijkstraDigital heeft geen enkele commerciële band met de softwaremakers.

Calibre - E-boek database

CalibreCalibre is een programma waarmee e-books beheerd, georganiseerd en bewaard kunnen worden met een overzichtelijke interface. Het programma heeft ondersteuning voor de bestandsformaten EPUB, MOBI en PDF. De software is beschikbaar voor Windows, OS X en Linux.

LibreOffice - Gratis Office applicatie

Libre OfficeLibreOffice is een opensource-officepakket en wordt geleverd met tekstverwerker Writer, spreadsheetprogramma Calc, presentatieprogramma Impress, tekenprogramma Draw, databaseprogramma Base en Formula, een applicatie om wetenschappelijke notaties mee te maken. U kunt er documenten van Microsoft Office mee bewerken en als zodanig opslaan. LibreOffice bevat geen email client. Gebruik hiervoor onder Windows "Windows mail". Een op MsOutlook lijkende (gratis) emailclient is het hieronderstaande Thunderbird.

Thunderbird - Email client

  thunderbirdThunderbird is een gratis e-mailtoepassing die eenvoudig ingesteld en aangepast kan worden – en het zit vol met handige functies! Uiterlijk lijkt dit programma op MsOutlook, maar heeft meer uitbreidingsmogelijkheden b.v. door gebruik van plug-ins.