Omdat tegenwoordig vaak in het nieuws is dat websites van grote bedrijven en organisaties soms gehackt worden is iedereen hiervan wel op de hoogte. Minder mensen weten dat niet alleen dergelijke belangrijke sites gehackt kunnen worden, maar dat hackers dit proberen bij elke website.
Wanneer ik een website voor u bouw wordt hier nadrukkelijk aandacht aan besteed. Denk hierbij aan het gebruiken van veilige inloggegevens en voor de site firewall technieken en het gebruik van white- en blacklists. Hier hoort zeker SSL bij voor de beveiliging van invulformulieren op uw website.
Ook het up-to-date houden van gebruikte software is een vereiste.
Aansluitend aan de veilgheidsmaatregelen voor uw website is het van belang dat de computers - mobiele telefoons en tablets in mindere mate - van u en uw bedrijf degelijk beveiligd zijn met antivirus- en internet beveiligingssoftware. Als deze apparaten besmet/gehackt zijn is dat n.l. een bedreiging voor uw site
Houd voor uw wachtwoorden het beleid aan dat deze bestaan uit hoofd- en kleine letters, cijfers en tekens samen geen echte woorden vormend en bestaand uit minimaal 10 tekens. Gebruik wachtwoorden nooit een 2e keer voor een ander account. Omdat deze inloggevens niet te onthouden zijn is het gebruik van een digitale wachtwoordenkluis sterk aan te raden, zo niet onmisbaar. Een techniek die steeds meer gebruikt wordt is 2FA (2 factor autenticatie) welke nog weer veiliger is als alleen een wachtwoord en zeker aan te raden valt voor websites.
Hoeveel maatregelen u ook neemt, een 100% waterdichte bescherming is (net als bij uw huis) niet te garanderen. Een robuust back-up beleid maakt dat, in geval van een hack en/of besmetting, uw site binnen een relatief korte tijd hersteld kan worden. Dus voor uw site is goed onderhoud van belang.