Hier onder zie je mijn huidige fotografie set.
Voor 80% van mijn fotowerk gebruik ik de Canon EOS R6 body in combinatie met het RF24-105 L f/4 zoom objectief. Dit is prima geschikt voor landschapsopnamen. De andere objectieven gebruik ik af en toe voor macro-, tele- en portret-werk.

Canon R6 - body
Canon R6 - body

De Canon 6D body heb ik in 2020 aangeschaft en bevalt uitstekend. De camera is met name geschikt voor portretten en reisreportages en landschapsopnamen waarvoor ik hem meestal gebruik. Ook voor sport en low-light functioneert hij prima.

Gegevens

Een 20,1 Megapixel fullframesensor en compact ontwerp.
Nauwkeurige regeling van scherptediepte.
ISO automatisch van 100-102.400, uitbreidbaar van 50-204800
AF-punten 100% horizontaal en verticaal bij de modi Face = Tracking- en Auto selectie-modi
                    100% horizontaal en 90% verticaal bij handmatige selectie en grote zonemodi
Locatie vastleggen met eigen GPS of GPS via smartphone
Bestandsoverdracht en afstandsbediening via Wi-Fi en Bluetooth
Video: MP4-video: 4K UHD, Full HD (16:9)
Zoeker: 3,69 millioen beeldpunten, dekking 100%
LCD:  7,5-cm Clear View LCD II, ca. 1,62 millioen beeldpunten

Meer gegevens

Canon RF 24-105mm F/4 L  IS USM
Canon RF 24-105mm F/4 L  IS USM

Dit is mijn standaard objectief. Superscherp en handzaam. Het gewicht vind ik prettig als stabiliserende factor.

Gegevens:

24-105 mm f/4-objectief uit de L-serie
Full-frame fotoformaat

Nano USM AF voor supersnel en vrijwel geluidloos scherpstellen.
Image Stabilizer tot 5 stops (samen met IBIS van de camera 8 stops)
Afdichting tegen stof en vocht
Diafragma met 9 lamellen voor zachte bokeh
Gewicht: 700 gr
Filterformaat 77 mm

Viltrox Ef-Rf Mountadapter
Viltrox Ef-Rf Mountadapter

Deze Lens Mount Adapter van Viltrox is zo ontworpen dat een Canon EF of EF-S-mount lens gebruikt kan worden met een Canon RF-mount camera met volledige elektronische communicatie. De onderkant van de afneembare statiefvoet van deze adapter is voorzien van een 1/4 "-20 schroefdraad voor accessoires, voor directe bevestiging op statieven of snelkoppelingsplaten met 1/4" -20 bevestigingen.

Ondersteunt elektronische communicatie tussen camera en lens om autofocus, indien in het objectief aanwezig, mogelijk te maken
Afneembare statiefvoet met 1/4 "-20 schroefdraad voor accessoires voor directe bevestiging aan statieven of snelkoppelingsplaten met 1/4" -20 bevestigingen.

In de praktijk is dit een uitstekende adapter die niet onderdoet voor de originele van Canon, zowel kwa degelijkheid als kwa fotografisch resultaat. Hij is echter wel een stuk voordeliger.

Canon EF 100mm f/2.8L IS USM
Canon EF 100mm f/2.8L IS USM

Dit objectief is zowel geschikt voor macro als ook voor portretten. Zeker in het 2e geval moet je wel rekening houden met de kleine scherptediepte. In ieder geval uitstekende kleuren en scherpte. De EF 100mm f/2.8L IS USM maakt deel uit van de L-serie van Canon en is de eerste lens met een Image Stabilizer met hoek- en shiftdetectie die perfect is voor korte scherpstelafstanden.

Gegevens:

4-stops Hybrid IS.
Beeldweergave op ware grootte (1:1).
UD-lenselement. Water- en stofbestendig.
Afstandsbegrenzer met drie standen.
Cirkelvormig diafragma met 9 lamellen.
Ring-type USM AF-motor.

EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM
EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM

Dit zoom objectief gebruik ik niet vaak, maar soms is het handig als er geen andere mogelijkheid is dichter bij een onderwerp te komen.

Gegevens:

Deze EF 70-300mm 1:4 f/4-5.6 heeft een 3-stops Image Stabilizer.
UD-lenselement en Super Spectra-coatings
Cirkelvormig diafragma
Snelle, stille autofocus

Canon EF 50 f1.8 STM
Canon EF 50 f1.8 STM

Een fijn objectief voor portretfotografie en opnamen bij weinig licht. Het perspectief van dit objectief op een fullframe camera is gelijk aan die van het menselijk oog.

Gegevens:

Brandpuntsafstand: 50mm
Maximaal diafragma: f/1.8
Lensmount: Canon EF
Geschikt voor fullframe: ja
Gewicht: 159gr
Lengte: 39.3mm
Minimale scherpstelafstand: 35cm
Vergrotingsfactor: 0.21x
Filtermaat: 49mm

Speedlite 430 EX II
Speedlite 430 EX II

Het meeste fotowerk doe ik zonder flitser. Wanneer het toch nodig is voldoet dit exemplaar prima.

Gegevens:

De Speedlite 430EX II heeft een mogelijkheid voor gebruik als draadloze slaveflitser, negen aangepaste functies en een zoomkop voor 24-105 mm.

E-TTL II-flitsmeting
Richtgetal van 43
Ingebouwde diffusor
Snel en stil opladen
Metalen flitsvoet
180 graden draaibare kop
AF-hulplicht

Godox Speedlite V860II Canon Kit
Godox Speedlite V860II Canon Kit

De Godox Speedlite V860II Canon Kit bevat de Godox V860II reportageflitser voor Canon, een li-ion accu, een oplader en nodige accessoires zoals een flitsvoetje en een beschermende opbergpouch. De flitser heeft een zoombereik van 20 tot 200mm en de kop is zowel te kantelen als te roteren. De zoompositie van de flitskop kan zowel automatisch als handmatig ingesteld worden. Dankzij het display, de duidelijke knoppen en een centraal instelwiel met een goede grip, is de bediening eenvoudig en intuïtief.
De flitskracht is in 22 stappen in te stellen van 1/128e tot volledig vermogen en er zijn vele functies aanwezig. Denk aan handmatige instellingen, multi-flitsen, S1 en S2 slave-functies, synchronisatie op het tweede gordijn, belichtingscompensatie, vergrendeling van de belichting en een autofocus-licht. De rode LED-indicator op de behuizing van de V860II gaat aan op het moment dat de flitser herladen is en weer kan flitsen. Het hoge vermogen van de accu zorgt niet alleen voor meer flitsen, de flitser houdt het langer vol voordat er sprake is van oververhitting. Voor extra betrouwbaarheid is er een beveiliging tegen oververhitting toegevoegd. Op het display wordt bovendien weergegeven hoe vol de accu nog is.
De Godox Speedlite V860II kan dienen als master voor het aansturen van andere flitsers, maar is ook compatibel met het draadloze Godox X-systeem waarbij u flitsers in vijf groepen kunt opdelen en over 32 kanalen beschikt. Dit breidt de creatieve mogelijkheden van uw flitsfotografie enorm uit. Doordat de V860II wordt gevoed met een li-ion accu van 2000mAh in plaats van AA-batterijen, is een lange gebruiksduur en een bijzonder korte oplaadtijd gegarandeerd. Je kunt tot wel 650 keer flitsen op een volle accu en de oplaadtijd is razendsnel: slechts anderhalve seconde.
En voor het idee: één accu is vergelijkbaar met circa twaalf AA-batterijen.

Godox X2 transmitter
Godox X2 transmitter

De Godox X2 transmitter is compatibel met Godox flitsers en studioflitsers met een ingebouwd Godox X Wireless Radio System. De X2 biedt een stabiele, betrouwbare en effectieve real-time signaaloverdracht, waardoor het een goede keuze is voor fotografen met verschillende belichtingsbehoeften.
De trigger is uitgerust met een helder LCD-scherm met verlichting. Het beschikt over vijf groepeninstelknoppen en drie functietoetsen waarmee je de trigger snel instelt. De Godox X2 wordt op de camera vergrendeld met de quick lock flitsschoen.Via bluetooth verbind je jouw iOS of android smartphone of tablet met de Godox X2 om na het downloaden van de gratis GodoxPhoto App de flitsmodus, het flitsvermogen, de instellamp-modus en de piep van Godox flitsers etc. te regelen.

De Godox X2 trigger beschikt over 5 groepen, 32 kanalen en toegang tot 99 draadloze ID-instellingen om interferentie met andere nabijgelegen systeem te beperken. Triggeren is ook mogelijk via de 3.5mm PC-sync-poort.

De X2 ondersteunt TTL autoflash, High Speed Sync tot 1/8000s, handmatige modus, flitsbelichtingscompensatie, aanpassing van de belichtingsparameters via de mobiele app, scaninstelling, one-shot en multi-shot instellen, aansturing van modelleringslampen, aanpassen van het flitsvermogen van alle groepen tegelijk etc. De nieuw toegevoegde scaninstellingsfunctie helpt bij het automatisch detecteren van het kanaal met de minste interferentie.
De Godox X2 transmitter ondersteunt firmware-upgrade via de toekomstbestendige USB Type-C-poort.

Löwepro Toploader zoom 45 AW
Löwepro Toploader zoom 45 AW

Met alleen de D6-body en EF 24-70 op pad dan gebruik ik als paraattas de Löwepro Toploader Zoom 45 AW.
In het voorvakje passen dan nog enkele filters en e.v.t. de oplader.

Löwepro Slingshot 200 AW
Löwepro Slingshot 200 AW

Voor het meenemen van meerdere lenzen en flitser gebruik ik de Löwepro Slingshot 200 AW.
Dit is een degelijke en praktische tas waarvan je zelf de indeling van het hoofdcompartiment kunt aanpassen. Verder zitten er genoeg kleinere vakjes in zodat ik er al mijn apparatuur (inclusief opladers en filters) in kan meenemen. Het statief bevestig ik met klittenband aan de buitenzijde van de tas.
Een handige optie is dat je de tas van je rug naar je borst kunt trekken en hem dan makkelijk kunt openen. Desgewenst is hij in deze positie ook als steun te gebruiken.

MeFOTO Q2
MeFOTO Q2

Dit is een stevig en compact aluminium statief. Het statief is geschikt voor alle camera's met een statiefaansluiting. De MeFoto Q2 is ook te gebruiken als monopod. Dit doet u door één poot los te draaien en hier de middenkolom op te bevestigen.

De hoek van de poten is in te stellen zodat u dicht bij de grond kunt fotograferen. Het Q2 balhoofd is voorzien van afzondelijke vergrendelknoppen voor het balhoofd en pannen. Het standaard meegeleverde snelkoppelingsplaatje is Arca-swiss en Benro compatibel. In hoogte verstelbare middenkolom. Q2 balhoofd.

Gegevens:

Maximale hoogte: 163 cm
Maximale belastbaarheid: 12 kg
Transportlengte: 41 cm
Haak voor extra gewicht.
Waterpas op het balhoofd
Twist lock vergrendeling op de poten.